söndag 16 maj 2010

Trädgårdsarbete del 2!



Mange och jag ville åstadkomma en liten hörna för våra barn i trädgården. Hörnan där alla grannars trädgårdar möts tyckte vi passade bäst dels för att ena grannen har sin uteplats där och dels för att den andra grannen har sin kompost där. Ett ypperligt tillfälle att dölja båda dessa och dessutom få bort all kirskål och alla nässlor som har fått leva fritt där. Efter att ha tagit bort rötter, rötter, rötter, stubbar, rötter, rötter och rötter har det nu blivit såhär fint.



Längst in har vi satt armeringsnät som är 160 cm högt och följer staketet hela vägen. Där mot kommer det att växa hösthallon som förhoppningsvis kommer att dölja insynen från grannarna och till grannarna och även dölja ena grannens avfallshörna. En liten gång kommer att göra det enkelt för våra sötnosar att komma till alla goda bär.





Sen har vi använt en del jord att göra en liten, liten kulle som sluttar ut mot gräsmattan och som även gör att det blir extra mysigt där bakom. På den har vi planterat röda- och vita-vinbär, samlat ihop våra rabarber och även satt vår zinkbalja med en massa goda örter. Här kommer det även att läggas lite plattor som små gångar för att komma åt alla bär och även planteras ut månadssmultron som Elsa har sått.

Trummvirrvel! Ta da, resultatet!!!



Jag kan inte nog titta ner på vår mysiga barnhörna. Vi blev såååååååå nöjda båda två. Lite fixande och trixande kvar men det ska det vara i en levande och varierande trädgård!



Måste bara avslutningsvis visa mina hårt arbetande familjemedlemmar. Spana in Astrids fötter! Hon har aldrig varit så skitig förr men ack så lycklig.

Många trötta kramar från Anna

Jag har ju dessutom passat på att springa en två mils runda efter allt tungt trädgårdsarbete. Ja vet, jag är knäpp!

2 kommentarer:

Linda sa...

Hej på er, hela familjen Carlberg! Så otroligt fint ni har fått det, ser grymt mysigt ut!! :D

Det blir mycket mys i trädgården och mycket bär för er i sommar! Man vet aldrig, men kanske kommer vi uppe med en liten och provsmakar lite bär senare i år :)

Många kramar

Anna sa...

Det vore en ära att få er som besök så då får ni äta hur mycket bär ni vill. Vi har faktiskt den fantastiska möjligheten att erbjuda ett eget rum med barnsäng och prinsessäng om ni kommer. Ni är i varje fall alltid varmt välkomna hit!

Ja, vi ska verkligen mysa i trädgården i sommar. Redan nu är vi ute hela dagarna i både regn och solsken. Det sista Elsa säger när hon lägger sig på kvällarna är: Imorgon går vi ut i trädgården mamma och myser! Ni har ju oxå fått superfint i er trädgård och i sommar kommer ni ju kunna njuta extra mycket av den då ni har kommit så långt med den.

Ta hand om er! Många kramar från flickorna C